Розова вода и розово масло в козметиката

Розова вода и розово масло в козметиката
2 юни 2022

Розовата вода и розовото масло несъмнено са част от натуралната козметика.

Ето защо розовата вода е неотменна част от всеки продукт за лице с марка Ljuba Natural Cosmetics, а розовото масло присъства в Лифтинг крема и Околоочния гел с алое и розово масло.

Екстрактът от роза предотвратява преждевременното стареене на кожата, грижи се за суха и напрегната кожа. Розата е силен антиоксидант, не позволява на свободните радикали да проникват в кожата и подпомага растежа на новите кожни клетки. Заради способността си да подмладява кожата, тя е неотменна част от ритуалите за красота вече хиляди години! Розовата вода се получава чрез дестилация на цветовете на маслодайни рози, предимно от роза Дамасцена, и е популярна със своя аромат, антисептични и антибактериални свойства. Силните противовъзпалителни качества правят розовата вода особено ефективна при лечението на кожни проблеми и раздразнения. Ефективна е за премахването на подпухналост и зачервявания, включително и за облекчаването на симптомите на екзема и розацея.

Розовото масло се извлича от маслодайна роза Дамасцена. То се добива от свежи цветове, набрани рано сутринта преди 8 часа. Маслото се извлича чрез парна дестилация. Химичният състав на розовото масло е един от най-сложните и съдържа повече от 300 известни съединения, но основните му химични компоненти са: цитронелола, фенил етанол и гераниол.

Ароматът му е фин, но въпреки това дълготраен и опиянителен. Смята се, че основното му действие е подмладяващо, тъй като задейства заздравителните и регенериращи процеси в кожата. Ароматът му е тонизиращ и освежаващ. Смята се, че розовото масло подобрява еластичността и действа благоприятно върху фините линии около очите.

Всички продукти на Ljuba Natural Cosmetics се приготвят под строг контрол и внимателен подбор на съставките вложени в тях.

4 декември 2019
Днес празнуваме рожден ден!

По случай рождения ден на Био Козметикс, следващите 24 ч. всички продукти са с промоционални цени!

прочети още
30 септември 2019
Първата промоционална кампания в нашия нов магазин

Всички продукти са с 10 % отстъпка. Кампанията важи 24 часа, считано от 30.09.2019, 18:00 ч.

прочети още
30 септември 2019
Добре дошли в новия ни онлайн магазин

Отново сме он-лайн! Добрата грижа за твоята кожа е на един клик разстояние.

прочети още