Безценните свойства на кератина в козметиката за коса

Безценните свойства на кератина в козметиката за коса
8 юни 2022

В тази статия ще поговорим за кератина и защо създадохме серия за коса с кератин Ljuba Natural Cosmetics.

 

Кератинът е основният компонент на влакната на косата и той поддържа здравата структура на косата. Аминокиселините, комбиниращи се, за да образуват кератин - притежават няколко уникални свойства, а в зависимост от нивата на различни аминокиселини, кератинът може да бъде твърд или мек.

Продуктите за грижа за косата с кератин обикновено се използват за попълване на загубения кератин и заздравяване на косата.

 

Ползи от кератина


Кератинът се образува от кератиноцити. Това са живи клетки, които съставят голяма част от коса, кожа, нокти и други части на тялото, които съдържат кератин. Клетките бавно проправят пътя си нагоре, но в крайна сметка умират и образуват защитен слой клетки. Хиляди от тези клетки се сменят всеки ден.

Обикновено колкото по-дебел е кератиновият слой, толкова по-здрава e косата, защото мъртвите клетки във външния слой защитават живите клетки, намиращи се във вътрешността.

Поддържането на хидратацията във външния кератинов слой също поддържа косата здрава и ще предотврати накъсването и. Благодарение на съдържанието на сяра, кератинът влияе много добре и върху кожата, като намалява възпаленията.

Сърцевината на косъма е изградена специфични от продълговати клетки, които отговарят за здравината. Ако косата бъде увредена поради една или друга причина – неправилно ресане, стилизиране, боядисване, излагане на силна слънчева светлина и др., то тези деликатни клетки губят своята сила. В резултат от това косата става твърде крехка и предразположена към цъфтящи връхчета.

Кератинът за коса прониква дълбоко в структурата на косъма, подхранва и запълва порестите участъци. Подхранващото действие се постига от хидролизирания кератин, който възстановява дори силно увредени коси.

 

Шампоанът с кератин Ljuba Natural Cosmetics е подходящ за всеки тип коса. Той намалява цъфтежа, възстановява здравия и красив вид на косата, придава мекота и блясък.

 

Водата с кератин Ljuba Natural Cosmetics е реструктуриращата кератинова терапия за увредена и изтощена коса. Прекрасен продукт, който идеално съживява косата и предпазва от вредните фактори на околната среда, химикали и топлина.

 

Разгледай нашите продукти - серия за коса с кератин Ljuba Natural Cosmetics ТУК

2 юни 2022
Розова вода и розово масло в козметиката

Розовата вода и розовото масло несъмнено са част от натуралната козметика. Ето защо розовата вода е неотменна част от всеки продукт за лице с марка Ljuba Natural Cosmetics, а розовото масло присъства в Лифтинг крема и Околоочния гел с алое и розово масло.

прочети още
4 декември 2019
Днес празнуваме рожден ден!

По случай рождения ден на Био Козметикс, следващите 24 ч. всички продукти са с промоционални цени!

прочети още
30 септември 2019
Първата промоционална кампания в нашия нов магазин

Всички продукти са с 10 % отстъпка. Кампанията важи 24 часа, считано от 30.09.2019, 18:00 ч.

прочети още
30 септември 2019
Добре дошли в новия ни онлайн магазин

Отново сме он-лайн! Добрата грижа за твоята кожа е на един клик разстояние.

прочети още